انجمن علمی-پژوهشی نجوم گالیله

بلندپرواز باش، آسمان متعلق به هیچکس نیست

انجام آزمایش احتراق ایستا؛ استارشیپ به دومین پرواز نزدیک شد

اسپیس‌ایکس در مسیر حرکت به‌سمت دومین پرواز مداری فضاپیمای غول‌پیکر استارشیپ، آزمایش احتراق ایستای راکت آن را انجام داد.

به نقل از دیجیاتو؛ پس از انفجار راکت استارشیپ در اولین آزمایش مداری این فضاپیمای غول‌پیکر، اسپیس‌ایکس حالا برای دومین پرواز مداری آماده می‌شود. اما یکی از مراحلی که پیش از رسیدن به این هدف باید طی شود، آزمایش احتراق ایستاست که به‌تازگی توسط این شرکت انجام شده. در این آزمایش هر 33 موتور رپتور استارشیپ روشن شدند و آزمایش موفقیت‌آمیز انجام شد؛ اگرچه چهار موتور در حین آزمایش زودتر از موعد خاموش شدند.

اسپیس‌ایکس ساعاتی پیش آزمایش احتراق ایستای بوستر سوپر هوی را در سایت پروازی استاربیس در بوکا چیکای تگزاس انجام داد. در این آزمایش تمام 33 موتور استارشیپ روشن شدند، اما از حداکثر ظرفیت آن‌ها استفاده نشد. این آزمایش درمجموع موفقیت‌آمیز تلقی می‌شود؛ هرچند اسپیس‌ایکس تأیید کرده است که چهار موتور رپتور زودتر از موعد خاموش شده‌اند.

سیستم خنک‌کننده جدید سکوی پرتاب استارشیپ موفق بود

یکی از اهداف این آزمایش بررسی مقاومت سیستم خنک‌کننده جدیدی است که برای انحراف شعله‌های این راکت در سکوی پرتاب نصب شده. این سیستم که بدنه‌ای فولادی دارد، با کمک آب از ذوب‌شدن سکوی پرتاب جلوگیری کرده و حرارت فوق‌العاده زیاد این موتورها را پخش می‌کند. در آزمایش نخست استارشیپ، سکوی پرتاب در اثر حرارت بالای موتورها متلاشی شده بود. ولی این آزمایش نشان داد که راهکار مهندسان اسپیس‌ایکس موفقیت‌آمیز بوده است.

بااین‌حال، همان‌طور که در پخش زنده این شرکت اعلام شد، آزمایش آن‌ها تنها پس از 2.74 ثانیه به پایان رسید، درحالی‌که طبق برنامه باید 5 ثانیه ادامه پیدا می‌کرد. به‌نظر می‌رسد که اسپیس‌ایکس همچنان باید به بهینه‌سازی موتورهای رپتور بپردازد؛ چرا که این موتورها در آزمایش نخست نیز ایراد پیدا کرده و تعدادی از آن‌ها خاموش شده بودند.

هنوز تاریخی برای انجام دومین آزمایش پرواز مداری فضاپیمای استارشیپ اعلام نشده است. رگولاتورهای آمریکا فعلاً مشغول بررسی اثرات آزمایش نخست بر محیط‌زیست اطراف این سایت هستند. بنابراین پیش از صدور مجوز برای آزمایش دوم، باید منتظر تکمیل این بررسی‌ها بمانیم چراکه پیشتر ائتلافی از گروه‌های محیط‌زیستی از اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) بابت صدور مجوز به اسپیس‌ایکس برای پرتاب فضاپیمای استارشیپ شکایت کردند. آن‌ها مدعی‌اند که این اداره به‌طور کامل اثرات زیان‌بار پرتاب این راکت غول‌پیکر بر محیط‌زیست اطراف آن منطقه را بررسی نکرده است.

ارسال نظر آزاد است اما می‌توانید برای استفاده از امکانات و کسب تجربه وارد شوید.
پاسخ به
لطفا دوباره تلاش کنید.
نظر ثبت شد.
درباره

این وبلاگ انجمن علمی-پژوهشی نجوم گالیله از دبیرستان استعدادهای درخشان شهید بهشتی ایلام است.ما در راستای آشنایی و علاقه‌مندی دانش آموزان و عموم به علم نجوم،فعالیت‌هایی همچون انتشار اخبار روز و اطلاعات نجومی،برگزاری شب رصدی،معرفی فیلم و دانشمندان معروف نجوم و... را انجام می‌دهیم.